Festkock
Du kan spara tusentals kronor på att hyra
in en egen festkock, istället för att anlita
ett cateringföretag. Pengarna du tjänar,
kan du använda till att göra din fest ännu bättre.
Låt oss titta lite på prisskillnaden..
Förslag på meny:
Toast Skagen (60: -)
Gratinerad fläskfilé med murkelsås,
sallad (130: -)
Kladdkaka med vispad grädde (40: -)
Priset inom parentes är ett normalpris hos
ett cateringföretag.
Om du köper råvarorna själv så landar du
kanske på cirka 60: -/portion.
Detta ska då jämföras med 230: - om du
anlitar ett cateringföretag.
Är ni exempelvis 60 gäster, så är förtjänsten
10 000: -, men då har festkocken inte fått betalt.
När jag själv är ute på sådana här tillställningar,
så brukar jag ta 3000: -
Att tänka på om du ska anlita en egen festkock
Den lokal som du hyr ska ha ett lämpligt kök,
där det går att tillaga mat.
Det ska finnas grytor, skålar och annan
köksutrustning som kan behövas.
Man kommer långt med en vanlig hushållsspis
och kanske en extra kokplatta.
Råvarorna köper du in i samråd med kocken,
som normalt också hjälper till med menyplanering
och vad som kan lämpar sig efter de
förutsättningar som finns.
Långt ifrån alla restaurangkockar lämpar sig som
festkockar.
Det är en stor skillnad på att stå i ett fullt utrustat
restaurangkök, med alla faciliteter och att stå i
Olsson bygdegård och tillaga maten.
Du måste kunna lita på kocken!
Hur förödande vore det inte om han eller hon blev
sjuk helt plötsligt.
Se till så att det finns en backup..
Tillaga maten själv
Är det absolut billigaste alternativet, men inget jag
rekommenderar dig att göra.
En riktig festkock har full koll på vilka regler som
gäller vid hantering av livsmedel och då tänker jag
framför allt på hygienen, temperaturer osv.
Det får liksom inte hända att dina gäster blir sjuka....
Funderar du på att hyra in en festkock och bor
i Blekinge, så kan jag hjälpa er och kan jag inte
själv, så finns det många kollegor som mer än
gärna ställer upp.
Slå en signal till Stefan 070-586 70 79
Du kan spara tusentals kronor på att hyra
in en egen festkock, istället för att anlita
ett cateringföretag. Pengarna du tjänar,
kan du använda till att göra din fest ännu bättre.
Låt oss titta lite på prisskillnaden..
Förslag på meny:
Toast Skagen (60: -)
Gratinerad fläskfilé med murkelsås,
sallad (130: -)
Kladdkaka med vispad grädde (40: -)
Priset inom parentes är ett normalpris hos
ett cateringföretag.
Om du köper råvarorna själv så landar du
kanske på cirka 60: -/portion.
Detta ska då jämföras med 230: - om du
anlitar ett cateringföretag.
Är ni exempelvis 60 gäster, så är förtjänsten
10 000: -, men då har festkocken inte fått betalt.
När jag själv är ute på sådana här tillställningar,
så brukar jag ta 3000: -
Att tänka på om du ska anlita en egen festkock
Den lokal som du hyr ska ha ett lämpligt kök,
där det går att tillaga mat.
Det ska finnas grytor, skålar och annan
köksutrustning som kan behövas.
Man kommer långt med en vanlig hushållsspis
och kanske en extra kokplatta.
Råvarorna köper du in i samråd med kocken,
som normalt också hjälper till med menyplanering
och vad som kan lämpar sig efter de
förutsättningar som finns.
Långt ifrån alla restaurangkockar lämpar sig som
festkockar.
Det är en stor skillnad på att stå i ett fullt utrustat
restaurangkök, med alla faciliteter och att stå i
Olsson bygdegård och tillaga maten.
Du måste kunna lita på kocken!
Hur förödande vore det inte om han eller hon blev
sjuk helt plötsligt.
Se till så att det finns en backup..
Tillaga maten själv
Är det absolut billigaste alternativet, men inget jag
rekommenderar dig att göra.
En riktig festkock har full koll på vilka regler som
gäller vid hantering av livsmedel och då tänker jag
framför allt på hygienen, temperaturer osv.
Det får liksom inte hända att dina gäster blir sjuka....
Funderar du på att hyra in en festkock och bor
i Blekinge, så kan jag hjälpa er och kan jag inte
själv, så finns det många kollegor som mer än
gärna ställer upp.
Slå en signal till Stefan 070-586 70 79
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar